Променливото време това лято може да увеличи риска от настинка, грип или грип.
През лятото температурите могат да варират, а колебанията им са отговорни за голяма част от настинките, настинките и грипа, характерни за това време.
Основното нещо, което трябва да направим, за да се предпазим от тези сезонни заболявания, е да подсилим имунната си система . Като? Много просто: чрез храната. Диетологът от bluaU de Sanitas, Isabel Sánchez, обяснява, че „с малки вариации в съставките на нашата обичайна диета, функционирането на нашата имунна система може да бъде значително подобрено“ .
Ето защо експертът е подготвил списък с храни, които са оптимални за подобряване на имунната система .
На първо място той посочи, че плодовете са основни: киви, диня, папая или боровинки. Те са чудесен източник на витамини C, K и D. От друга страна, омега-3 мастните киселини, типични за риби като сьомга, риба тон или скумрия , са много полезни поради своята противовъзпалителна сила. Освен това могат да се консумират и морски дарове поради високото си съдържание на цинк, като миди или раци .
Знаем, че похапването между храненията често е неизбежно. Ако го направим, ще трябва да се уверим, че служи за постигане на полезен хранителен принос. Ядките са най-препоръчителният вариант . Освен това той припомни значението на зеленчуците , тъй като те са най-големите съюзници на имунната система. И накрая, киселото мляко с кефир е друга от препоръчителните храни.
С тези храни в диетата ни имунната система ще бъде значително подсилена и бъдещите инфекции като настинки, настинки или грип ще бъдат значително намалени.