Green Day продава тениски с изображения на Тръмп

Green Day продава тениски с направената наскоро снимка на Доналд Тръмп .

Дизайнът на тениските е вдъхновен от обложката на албума на групата от 1997 г.  Nimrod  , но със снимка на Тръмп върху нея, както виждаме в публикацията на Green Day в Instagram.

Дрехата ще бъде достъпна само за ограничен период от време, като постъпленията ще бъдат дарени на  Greater Good Music  , благотворителна организация, която работи за изпращане на помощ на засегнатите от пожарите в Мауи.

https://www.instagram.com/p/CwYPScDpZGR/?utm_source=ig_embed&ig_rid=64b5a359-d3d5-4f52-a598-a333b8b36d00

Тръмп се предаде на властите в Джорджия тази седмица по повече от дузина обвинения, свързани с предполагаемото му участие в престъпна мрежа, която иска да отмени резултатите от изборите в щата през 2020 г. По-късно той беше освободен от затвора срещу гаранция от $200 000 . Откакто беше резервиран, той сподели снимката си в социалните медии и на уебсайта си. Green Day, която някога се противопостави на бившия президент Джордж Буш и войната в Ирак, не се свени да използва своята платформа, за да изрази своите убеждения. Още през 2017 г., малко след началото на президентството на Тръмп, лидерът на бандата Джо Армстронг нямаше никакви притеснения да се “конфронтира” с винаги противоречивия бивш президент и цялата му администрация.