11 години без Уитни Хюстън

На 11 февруари 2012 г. светът на музиката и останалата част от човечеството загубиха един от най-големите си таланти.  Уитни Хюстън беше намерена мъртва във вана на хотел  в Бевърли Хилс, Лос Анджелис , докато се подготвяше да участва в церемонията по връчването на наградите Грами.

Звездата излезе в плът, но музиката му остава източник на вдъхновение (и необичайно възхищение) оттогава и завинаги. От самото начало тя е повлияна от видни соул певци като майка си Сиси Хюстън, братовчедите й Дион Уоруик и Дий Ди Уоруик и нейната кръстница Арета Франклин. Общо той издава 7 студийни албума, 3 саундтрака, няколко компилации и 53 сингъла , 11 от които са №1 в класацията Billboard Hot 100.

Хюстън е известна като “Гласът “, във връзка с нейния изключителен вокален талант. Според  The ​​New York Times , “вокалният стил на Хюстън е оказал значително влияние върху музикалната индустрия” и е “съживил госпел-соул-поп традицията”. Спомняме си някои от най-емблематичните му песни .

Искам да танцувам с някого (1987)

Тя получи смесени отзиви, като някои сравняваха музикалния аранжимент с нейната “How Will I Know” и песента на Cyndi Lauper Girls Just Want to Have Fun.Песента беше отличена с награда “Грами” за най-добро вокално изпълнение през 1988 г. женски  поп  . Сингълът се превърна в търговски успех, успявайки да оглави класациите в поне 13 държави.

Винаги ще те обичам (1992)

Уитни Хюстън записа версия на Доли Партън. Ако Партън успя да посее големи успехи, случаят с Хюстън беше нещо свръхчовешко. Нейната версия се превърна в един от най-продаваните сингли на всички времена и най-продаваният сингъл от жена в историята на музиката.

Нямам нищо (1992)

Песента е балада с богата и мощна оркестрация за дълбока любов и отдаденост.