Шакира, “Жена на годината” от Billboard

Колумбийската певица ще бъде отличена от Billboard като “Жена на годината” по време на честването на първото събитие “Latin Women in Music”, което ще се проведе на 6 май в Watsco Auditorium в Маями . Суперзвездите Ана Габриел, Емилия, Евалуна, Гойо и Талия също ще получат специални награди на събитието на Билборд и Телемундо, което ще бъде излъчено ексклузивно на следващия ден, 7 май. Това е двучасова музикална програма, представена от Ivy Queen и Jacqueline Bracamontes, която има за цел да отпразнува латиноамерикански артисти, ръководители и творци, които проактивно работят за положителна промяна , която носи приобщаване и равенство между половете в музикалната индустрия.

Шакира е категоричната жена в музиката. Благодарение на нея латиноамериканските жени по света получиха възможност да пишат и изпълняват дълбоко лична музика“, каза Лейла Кобо, директор на съдържанието на Billboard за Latin/Español и също от колумбийски произход.

„Той създаде свое собствено движение и днес остава по-актуален от всякога, с изящество, дълбока традиция на отплата и огромен талант.Тя е определението за жена в музиката “, добави Кобо в изявление на Billboard.

Шакира ще бъде отличена за нейните „изключителни“ постижения в музиката, като например това, че стана първата жена, достигнала Топ 10 в класацията на Billboard с „Shakira : BZRP Music Sessions #53“. Тя е най-гледаният латиноамерикански изпълнител и един от 10-те най-добри изпълнители за всички времена в YouTube. с над 20 милиарда кумулативни гледания и най-стриймваната латино изпълнителка на всички времена в Spotify.