„Съвети“, за да не ви изостави парфюмът

Лятото е любимият и идеален сезон за онези дни на плажа, пътувания, нощувки на терасата и купони с приятели. Преди всяка дейност знаем, че добрият парфюм е най-добрият спътник за всеки, особено този, чийто аромат ни представя, адаптира се добре към нашето pH и издържа цял ден. Въпреки че това е доста предизвикателство поради високи температури, пот и интензивни дни далеч от дома: основните причини, поради които ароматът на нашия парфюм не се задържа толкова дълго върху кожата ни, колкото бихме искали. Топлината, особено в толкова силно лято като това на Испания, и особено когато една вълна от топлина поздравява друга, кара ароматните компоненти да се изпаряват по-бързо.

От Equivalenza ни предлагат няколко съвета, с които да оптимизираме използването на любимия си парфюм през този сезон:

1. Избягвайте пръскането на парфюм върху дрехите или косата:
Дрехите могат да се повредят, особено тъканите, а в случай на коса се препоръчва да изберете специфични аромати, като Hair Mist .

2. Не разклащайте парфюма, преди да го използвате :
така го предпазваме от разграждане на формулата му и промяна на компонентите му.

3. Не дръжте парфюма си в банята :
За да запазите парфюма, трябва да избягвате влажни зони като банята и прякото излагане на слънчева светлина, тъй като тя може да го повреди и в най-лошия случай да се изпари.

4. Нанесете лосион за тяло без мирис, преди да сложите парфюма:
Когато кожата е хидратирана, особено когато нанасяме подхранващ крем , парфюмът полепва по-добре, особено след душ, когато кожата вече е суха, но с отворен пори. Това е най-доброто време.

Нанесете парфюм върху точките на пулса :
Винаги помнете, че “кожата е шефът.” В кожата ни има много фактори, които променят миризмата: генетика, диета, начин на живот, алкохол, тютюн, по-мазна или по-суха кожа, сух или влажен климат. Винаги трябва да прилагате в зоната на висок кръвен пулс (китки, например); Също така не забравяйте никога да не търкате китките си, тъй като този жест променя молекулите на парфюма и може да промени аромата му.

И не забравяйте, че лятото винаги е специално, изпълнено с ентусиазъм и желание за бягство от рутината, така че нашият аромат за този сезон трябва да е различен от обичайния ни аромат. Така че подгответе чантите си за това сензорно пътешествие, защото вашият парфюм не може да липсва от куфара ви!