Пътувайте до древен Египет благодарение на метавселената

A view of the great pyramids, Giza, Egypt.

Пътуването до древен Египет, без да излизате от дома , вече е реалност от 22 ноември. Екип от египетски дизайнери и творци от центъра Tutera стартираха началната фаза на Metatut, виртуален град, който симулира архитектурата, изкуството и най-символичните места от ерата на Тутанкамон в метавселената.

Датата съвпада със стогодишнината от откриването на гробницата на египетския фараон от британския археолог Хауърд Картър . В този случай това е отправната точка на виртуален град, който представя духа на древната египетска цивилизация във футуристично пространство. Този проект е разработен в съоръженията на Cube Consultants , архитектурно студио, чиято централа, в североизточната част на Кайро, се превърна в център за развитие на виртуалния град с намесата на графични дизайнери, компютърни учени, архитекти и разработчици , които приложиха неговата изобретателност към направи Метатут реалност.

Изпълнителният мениджър на Tutera, Хеба Солиман, каза това пред EFE„Метатут е бъдещият град Тут във виртуалния свят и симулира древната египетска цивилизация в множество форми и измерения.“

ЕГИПЕТСКО ПОТАПЯНЕ В МЕТАВСЕЛЕНА

Проектът, ръководен от президента на борда на директорите на Tutera, Ашраф Абдел Мохсен, имаше мултидисциплинарен екип за разработване на всеки от сценариите и областите, които съставляват този виртуален град, който се стреми да се превърне в точка за среща в метавселената. „Metatut има няколко цели, сред които се откроява тази за активиране на технологични приложения в създаването на нов виртуален начин на живот, който надхвърля границите на пространство-времето .за постигане на най-високи икономически резултати“, каза изпълнителният мениджър на Metatut, Халед Радуан, пред EFE.
Към това той добави намерението за „полагане на основите на виртуално градско събрание, което смесва историята и бъдещето, както в Завръщане в бъдещето“ , както и „създаване на паралелен свят, който привлича очарованието на древната египетска цивилизация в съвременната и въображаем“. Радуан подчерта, че в този виртуален град „посетителят или потребителят може да преживее уникално и очарователно изживяване и да им позволи да инвестират в него чрез закупуване, продажба, наемане на елементи (земя, сгради, пространства), за да практикуват всяка дейност, било то търговска, жилищна , развлекателни, административни, образователни, здравни или дори индустриални.

Самият той беше един от първият, който изпробва от първа ръка изживяването от обиколката на Метатут през очила за виртуална реалност и два контрола, с които той контролира своя аватар в отвъдния живот на метавселената.