Пет храни, с които да се предпазите от настинки

Променливото време това лято може да увеличи риска от настинка, грип или грип.

Food and drink large arrangement with carbohydrates protein vegetables and fruits legumes and dairy products on rustic board table

През лятото температурите могат да варират, а колебанията им са отговорни за голяма част от настинките, настинките и грипа, характерни за това време.

Основното нещо, което трябва да направим, за да се предпазим от тези сезонни заболявания, е да подсилим имунната си система . Като? Много просто: чрез храната. Диетологът от bluaU de Sanitas, Isabel Sánchez, обяснява, че „с малки вариации в съставките на нашата обичайна диета, функционирането на нашата имунна система може да бъде значително подобрено“ .

Ето защо експертът е подготвил списък с храни, които са оптимални за подобряване на имунната система .

На първо място той посочи, че плодовете са основни: киви, диня, папая или боровинки. Те са чудесен източник на витамини C, K и D. От друга страна, омега-3 мастните киселини, типични за риби като сьомга, риба тон или скумрия , са много полезни поради своята противовъзпалителна сила. Освен това могат да се консумират и морски дарове поради високото си съдържание на цинк, като миди или раци .

Знаем, че похапването между храненията често е неизбежно. Ако го направим, ще трябва да се уверим, че служи за постигане на полезен хранителен принос. Ядките са най-препоръчителният вариант . Освен това той припомни значението на зеленчуците , тъй като те са най-големите съюзници на имунната система. И накрая, киселото мляко с кефир е друга от препоръчителните храни.

С тези храни в диетата ни имунната система ще бъде значително подсилена и бъдещите инфекции като настинки, настинки или грип ще бъдат значително намалени.