Нюйоркската скулптура е боб

Ню Йорк приветства нова туристическа атракция: масивен „боб“, вклинен под извисяващ се небостъргач и проектиран да прилича на скулптурата „Бобът“ в центъра на Чикаго, и двете от индийския художник Аниш Капур.

Както съобщава The New York Post , работата е струвала около 10 милиона долара , не много повече от това, което струва най-скъпият апартамент в момента за продажба, с 3 спални и 3 бани, разположени на около 200 квадратни метра: 7,95 милиона, обозначава портала CityRealty.

Тихият квартал Трибека, където се намира , беше почти свикнал да вижда частично огледалната повърхност на масивната стоманена скулптура , която стърчи над защитните капаци, откакто строителството избухна през 2019 г., на ъгъла на жилищен блок.

Но тази сутрин кварталът беше шокиран да види отражението им без препятствияза скулптурата, завършена и открита днес без публично съобщение или търсене на внимание от Alexico Group, предприемачът на недвижими имоти на небостъргача, наречен “кулата Jenga” заради приличащия си на пъзел вид. Умалена версия на туристическата икона на Ветровития град , новото „бобче“ на Капур веднага стана мишена на минувачите, които се взираха един в друг, докато минаваха, снимаха се на телефоните си, кръгчеха навътре и навън или го почукваха любопитно.

Разлики със скулптурата в Чикаго

Въпреки това, тя също така подчерта безразличието на много други, тъй като за разлика от публичната скулптура в Чикаго, чиято дъговидна форма ви позволява да преминете под нея, тази част предлага на публиката само възможността да взаимодейства с една от извитите й страни , този, който гледа навън.