Номинираните за Залата на славата на рока

Номинираните за въвеждане в Залата на славата на рокендрола за 2023 г. вече са обявени .

Тази година списъкът включва осем нови имена, тоест за първи път са номинирани. Такъв е случаят със Cyndi Lauper , George Michael , Sheryl Crow , Missy Elliot , Joy Division/New Order , Willie Nelson , the White Stripes и Warren Zevon . Освен това има шест други повтарящи се: Кейт Буш , Iron Maiden , Rage Against the Machine , Soundgarden , Spinners и A Tribe Called Quest .

За да може даден изпълнител да участва в Залата на славата на рока, първият му комерсиален запис трябва да бъде издаден най-малко 25 години преди годината на номинацията му . Гласуването се извършва от широка група от повече от 1000 артисти, историци и различни членове на музикалната индустрия.

Отсега нататък феновете могат да гласуват за своя фаворит и на уебсайта на Rock Hall . Членовете, датата и мястото на церемонията по въвеждане ще бъдат обявени през май.

КРИТИКА ЗА ВКЛЮЧВАНЕ НА ИМЕНА ИЗВЪН РОКА

През последните години Rock Hall не остана без критика за номинирането на изпълнители, които не са част от рок жанра , като Eminem, Lionel Richie или Dolly Parton.

Всъщност “La Reina del Country” влезе в Rock Hall of Fame миналата година. Въпреки че първоначално отхвърли номинацията си, след настояване на публиката си, той прие наградата и обеща, че ще започне работа по нов рок албум , в който ще направи кавър на Prince или Rolling Stones, наред с други, и че ще включва някои камеи като Пол Маккартни или Шер.

Независимо дали сте част от рок жанра или не, Фондацията на Залата на славата на рокендрола отдава почит на най-влиятелните лица в музикалната индустрия от 1983 г. насам. Обръщайки се отново към критиките, по-рано тази седмица организацията сподели нова мисия: „Роден от сблъсъка на Rhythm & Blues, кънтри и госпъл, рокендролът е приобщаващ дух и в постоянна промяна . Залата на славата на рокендрола празнува звука на младежката култура и почита артистите, чиято музика свързва всички ни . “