Най-старото куче в света

Боби , 30-годишен и 267-дневен мастиф Алентехо , жител на община Лейрия (централна Португалия ), беше признат този четвъртък с рекорда на Гинес за най-старото куче в света .

„Боби (роден на 11 май 1992 г.) е не само най-старото живо куче, но и най-старото досега “, публикува организацията за награди днес на своя уебсайт.

https://youtu.be/SIwcB56x2ek

Те обясниха, че Боби е живял със семейство Коста през целия си живот в град Конкейрос (община Лейрия, в едноименния окръг) и че неговата порода , обикновено използвана за защита на добитъка от хищници и известна в Португалия като “rafeiro do Alentejo » , има очаквана продължителност на живота около 13 години .

Те са успели да потвърдят възрастта си, като са регистрирани от 1992 г. във ветеринарната служба на община Лейрия и в португалската национална система за контрол SIAC, се допълва в текста.

Рекордът за най-старо живо куче досега се държеше от Спайк, 23-годишно чихуахуа , докато рекордът за най-старо до момента се държеше от Блуи (1910-1939), австралийска овчарка, която живя до 29 и 5 години години.месеци .