Ирландия уволни Шинейд О’Конър

Фенове, приятели, музиканти и съседи танцуваха и плакаха на техните песни.

Хиляди хора си взеха последно сбогом с певеца на ” Nothing Compares 2U ” във вторник, докато ковчегът на певеца преминаваше през крайбрежния град Брей. Там той направи емоционална спирка в къщата, в която живееше с лице към морето в продължение на 15 години .

Да припомним, че артистът почина миналия месец в Лондон на 56 години. Фенове, семейство и приятели се сбогуваха с изпълнителката, танцувайки и пеейки под звуците на нейните песни, усилени от микробуса, който водеше погребалната процесия по крайбрежието.

След това кортежът продължи по пътя си, за да присъства на частно погребение, както беше съобщено от семейството на О’Конър, който, казаха в изявление: „обичаше да живее в Брей и хората му“.

Преди да пристигнат на частното погребение, близките роднини присъстваха на частна погребална служба. Присъстваха също президентът на Република Ирландия Майкъл Д. Хигинс и министър-председателят Лео Варадкар. Освен това службата включваше молитви от Имам Шейх Умар Ал-Кадри. Всичко това беше направено в чест на религията на Шинейд О’Конър, тъй като ирландката прие исляма през 2018 г. и промени името си на Шухада Садакат.

Художникът беше спомнен с протестни транспаранти. О’Конър е световно призната с музиката си, но и с каузите, които защитава, като правата на жените, непълнолетните и LGTBIQ+ общността.