Инициатива за възстановяване на връзката с реалния свят

Teens in circle holding smart mobile phones – Multicultural young people using cellphones outside – Teenagers addicted to new technology concept

Фондация Alares и Macmillan Education популяризираха инициативата „ Disconnected “ , за да насърчат подрастващите да откъснат очи от екраните , за да открият или в много случаи да преоткрият реалния свят.

Връзките „един към един“ сред подрастващите ученици избледняват поради времето, което прекарват пред екраните си на все по-млада възраст.

Чрез преживяванията на авантюриста учениците ще научат уроци по оцеляване, ще открият нови усещания сред природата и ще споделят дейности със съученици, които ще насърчат доверието, ценността на приятелството и важността да се наслаждаваш на мястото и момента далеч от екраните .

„ Disconnected “ ще обиколи различни образователни центрове в цяла Испания през тази 2023 г., по-специално 40 дейности, започващи през март, според директора на Fundación Alares, Мар Агилера, който признава в интервю за EFE, че инициативата продължава след добрите впечатления от пилотния тест което се проведе в мадридската община Ел Ескориал с ученици от училище в Аравака (Мадрид).

Прекъснете връзката с виртуалния свят, за да се свържете със света

„Дейността се състоеше от излизане сред природата , за да се откъснем от виртуалния свят , да имаме повече начини за общуване с колегите с екипни тестове за доверие и също така да имаме друг начин да виждаме света, не през екрани или книги “, обяснява студентката Фиорела от 4-ти ESO, която участва в маршрута през Сиера де Мадрид.

Тези излети имат за цел да осигурят на учениците инструменти за работа по дигиталното прекъсване на връзката в ежедневния им живот и в същото време да насърчат сближаването със съучениците и семейството, баланс, който понякога е трудно да се постигне в хиперсвързано общество, в което 98% Децата на възраст между 10 и 15 години обичайно използват технологиите, според Националната обсерватория за технологии и общество.