„Емблематичните“ албуми на Mecano са преиздадени

Звукозаписната компания BMG преиздава 6-те най-емблематични албума от кариерата на Mecano, най-важната испанска поп група в историята. Произведенията включват автентични съкровища на испанската музика, публикувани между 1982 и 1991 г., като „ Толкова ми струва да те забравя “, „ Силата на съдбата “, „ Son of the Moon “ или „ Cruz de navajas “ и др.    

Създадена от Ana Torroja и братята Nacho и José María Cano, Mecano е създадена през 1981 г. Те започват своето пътуване като Synthpop група с влияния, които включват New Wave. Към днешна дата групата е продала повече от 30 милиона записи и е натрупала повече от 100 милиона стриймвания по целия свят.

Въпреки раздялата Мекано никога не се е отказал от успеха.

Мекано (1981), Къде е приказната страна? (1983), The Sun is already Coming (1984), Entre el cielo y el tierra (1986), Descanso dominical (1988) и Aidalai (1991), се появиха по магазините в грандиозни CD и винилови формати на 10 ноември.

Интервю с Хавиер Адрадос

Хавиер Адрадос и Хулиан Гарвин 

Ако има някой, който познава в дълбочина всеки от тези албуми и техните песни, това е Хавиер Адрадос. Безусловен фен на групата и един от историческите ръководители на музикалната индустрия, той разговаря с нашия колега Julián Garvín за това какво означава преиздаването на тези произведения.

От момента, в който чу първите акорди на този въвеждащ сингъл, той знаеше, че MECANO ще бъде нещо завинаги. С течение на времето той има възможността да работи върху соловите кариери на всеки един от членовете, както и с други големи артисти на националната сцена.

Визията му за музиката на групата надхвърля феновете. Той има всяка от темите и тяхното последващо развитие в главата си: снимки, обиколки, комуникационен план. Adrados е “жива енциклопедия” за Mecano и тримата му членове.