Бионсе избира Барселона

Бионсе ще изнесе концерт на олимпийския стадион Lluis Companys в Барселона на 8 юни, както беше обявено от уебсайта на изпълнителката, който обяви датите на нейното “Renaissance World Tour” за тази 2023 година.

С това турне Бионсе ще обиколи сцени в Европа, Канада и САЩ, за да представи последния си албум ” Renaissance “, и ще направи единствената си спирка в Испания в каталунската столица. В тези концерти той ще изпълни главно песните от “Renaissance”, албум, фокусиран върху денс музиката , който включва хитове като “Cuff it” и “Break my soul”.

Турнето ще започне на 10 май в Стокхолм (Швеция) и ще завърши на 27 септември в Ню Орлиънс (САЩ). В Европа, след първия концерт в Стокхолм, интерпретаторът на “Halo” ще свири в Брюксел, Кардиф, Единбург, Съндърланд, Париж, Лондон (три концерта), Лион, Барселона, Марсилия, Кьолн, Амстердам (два концерта) , Хамбург, Франкфурт и Варшава. Впоследствие ще отскочи до Северна Америка, където ще предложи около трийсетина концерта, първият от които ще бъде на 8 юли в Торонто (Канада).

Бионсе вече участва на Олимпийския стадион в Барселона през август 2016 г. , за да представи албума си “Lemonade”, а през юли 2018 г. по този повод със съпруга си Джей Зи, като част от турнето “On The Run II”.